Bewoners en medewerkers van Parnassia Zorggroep (GGZ), in Den Haag zijn sinds juni 2017 met een Rijk leven aan de slag.  Op dit moment wonen er eenenzeventig mensen aan de Monsterseweg 89. Veel van hen lopen vast in hun leven. Veel mensen die er werken weten niet goed wat zij kunnen bijdragen aan het leven van mensen om een mooi perspectief op het leven te bieden. Bovendien is de werkdruk hoog.

Met ‘Een rijk leven’ wil Parnassia de vormgeving aan een zinvol leven midden in de samenleving centraal stellen. Daarmee krijgen mensen die ondersteuning krijgen een mooi toekomstperspectief. Ook mensen die vanwege psychische problemen veel ondersteuning nodig hebben. De mensen die werken aan de Monsterseweg krijgen meer mogelijkheden trots te zijn hun werk en het verschil te maken in het leven van mensen. De stip op de horizon is groot: de vormgeving aan een leven midden in de samenleving op basis van eigen interesses en talenten. Met ‘Een rijk leven!’ werken we daar in kleine maar praktische stappen naartoe.

Op dit moment wonen er eenenzeventig mensen aan de Monsterseweg 89.  Veel van hen lopen vast in hun leven. Mensen die er werken weten niet altijd goed niet zij kunnen bijdragen om een mooi perspectief op het leven te bieden. Er is een hoge werkdruk.

Mensen die ondersteuning krijgen, hun familie en vrienden, medewerkers van Parnassia, managers & bestuurders vormen samen een Veranderteam. Zij trekken samen op om een rijk leven midden in de samenleving vorm te geven. Gaandeweg geven zij vorm aan een veranderproces binnen de organisatie zodat meer mensen er profijt van zullen hebben. Inclusionlab coacht het proces. Gelijktijdig zal Inclusionlab de medewerkers van Parnassia trainen. Mensen van Parnassia doen uit de eerste hand kennis en vaardigheden op, vanuit het mee maken van de veranderprocessen zelf. Na afloop zijn mensen in staat om mensen te

ondersteunen bij het vormgeven van een rijk leven midden in de samenleving op basis van eigen interesses en talenten. En om aanjager te zijn van een volgend veranderproces van ‘Een Rijk Leven!”

Leave a Reply