Skip to main content

Onderteken hier de Landelijke Inclusie Agenda

Op het formulier hieronder kun je als inwoner, bedrijf, organisatie, club of buurt de Landelijke Inclusie Agenda ondertekenen. Laat ons graag weten wat jij belangrijk vindt voor een Inclusieve samenleving. Jouw input nemen we mee in de zes bijeenkomsten van de Landelijke Inclusie Agenda. Neem je graag deel aan de zes bijeenkomsten? Geef dat dan ook graag even aan. Als je wilt kun je ook een eigen mens en natuur inclusief actiepunt op de agenda zetten! Wat dat is, kun je hieronder lezen. Wij houden alle inzendingen bij op de website. Van de mooie voorbeelden maken we graag een mooi filmpje, tekst of podcast. Als je dat leuk vindt, nemen we daarover contact met je op. Je kunt ervoor kiezen om op de hoogte te blijven van de resultaten. Ook sturen we alle ondertekenaars komend jaar een vraag over wat er allemaal gebeurd is op weg naar een inclusieve samenleving.

Of lees eerst even verder om je te laten inspireren!

Link naar 'Waarom de landelijke inclusie agenda'

Waarom de Landelijke Inclusie Agenda?

Waarom wil jij bijdragen aan een inclusieve samenleving in Nederland? Er zijn talloze redenen om dat te doen. Maar we zijn heel benieuwd naar jouw drijfveren! Laat je het ons weten? Zet onderaan jouw eigen ‘waarom’ op de lijst! Misschien nemen we wel contact met je op voor een interview.

Link naar 'Wat is een inclusieve samenleving'

Wat is een mens en natuur inclusief actiepunt?

Wil jij als inwoner of organisatie de Landelijke Inclusie Agenda ondertekenen? En zoek je inspiratie voor jouw mens en natuur inclusieve actiepunt? Lees dan hier verder voor verdieping over de inclusieve samenleving en mooie voorbeelden. Of scroll naar beneden, om te zien wat andere inwoners en organisaties op de Landelijke Inclusie Agenda hebben gezet!

Link naar de informatiepagina over de zes bijeenkomsten van de landelijke inclusie agenda

De zes bijeenkomsten van de Landelijke Inclusie Agenda

Wil jij live betrokken zijn bij de Landelijke Inclusie Agenda? Kom dan naar de zes landelijke bijeenkomsten! Daarin verdiepen we ons als inwoners, scholen, bedrijven, clubs, buurten, maatschappelijke organisaties, politici en beleidsmakers in hoe een inclusieve samenleving er in Nederland uit zou kunnen zien. En ondernemen we gezamenlijk actie om de inclusieve samenleving de normaalste zaak van de wereld te maken. Ben je erbij?

11 inwoners en organisaties ondertekenden de Landelijke Inclusie Agenda!

 

Ondertekenen

Schrijf je hier in voor de Landelijke Inclusie Agenda
Welk Thema?

Maximum file size: 268.44MB

11 inwoners en organisaties ondertekenden de Landelijke Inclusie Agenda al! Bekijk ze hieronder! 

Vrouw met zaagmachine

Wie ondertekenden de Landelijke Inclusie Agenda?

ACT-inclusief

In Nederland groeien veel jeugdigen op die om al of niet aangeboren redenen minder kansen krijgen of kunnen benutten waardoor ze soms onder hun vermogen presteren of zelfs uitvallen. Dit kunnen voorkomen door pedagogische-inclusieve infrastructuur in te richten, waarin inclusiever wordt gewerkt. Dit begint met het eigen maken van vaardigheden en kennis over inclusief handelen en visievorming op inclusief samenwerken van alle betrokken ouders en professionals.

Toekomstvisie

Iedere jeugdige ontwikkelt zich optimaal, opdat het op termijn gelijkwaardig in de samenleving kan functioneren. Dat is een maatschappelijke opgave waar we steeds weer met elkaar aan moeten werken.

Actiepunten

Iedere (jeugd)professional leert wat inclusief en dialogisch handelen is.

Organisaties in het onderwijs, publiek en sociaal werken aan interprofessioneel samenwerken in een gebiedsgerichte setting. De overheid faciliteert deze wijze van (samen)werken. Daarnaast werken we vanuit het idee van rentmeesterschap: we dragen mede de toekomst.

Jongeren en ouders spreken mee. Dialogisch handelen is het uitgangspunt.

Sally

Dat iedereen zich mag ontwikkelen in zijn eigen tempo tot zijn eigen unieke zelf in liefde en respect voor zijn of haar grenzen.

Toekomstvisie

We kunnen naast elkaar leven en elkaar in de waarde laten.

Actiepunten

Dat de gemeente lef toont om projecten die bijdrage aan duurzaamheid/ natuur toekomst 100 procent te steunen. ( vooral financieel)

Inclusie.nu

Jaarlijks ben ik 6 maanden op Aruba. Ik stel vast dat in dit deel van het Koninkrijk het VN Verdrag Handicop nog niet is geratificeerd. De participatie van mensen met een handicap in de samenleving is niet goed. Graag zou ik hier meer aandacht voor willen vragen en bevorderen dat ook hier het VN Verdrag de aandacht krijgt die het verdient.

Toekomstvisie

Actiepunten

Aandacht vragen voor VN Verdrag Handicap in Aruba en de andere eilanden ( beperk me tot Aruba omdat ik daar ingangen zou kunnen realiseren) .

klaar LaHeij-Klijn

Iedereen moet kunnen meedoen

Toekomstvisie

Komt nog

Actiepunten

Goed om je heen kijken

Komt nog

Komt nog

Deirdre

Toekomstvisie

Actiepunten

Anton Mulders

De wijkbewoner weer eigenaarschap over zijn ontmoet plek

Toekomstvisie

Actiepunten

Anders boeren

gezond voedsel goedkoper dan ongezond

Zonnenstroom rendabel maken