Skip to main content

Wat zet jij op de agenda?

Wat is jouw mooist mogelijke inclusieve toekomst?

Elk perspectief is belangrijk

Mens en natuur Inclusief

De Landelijke Inclusie Agenda

Hoe zou het zijn als we als inwoners, organisaties, beleidsmakers en politici samen optrekken voor een mens en natuur inclusief Nederland? Een samenleving en een natuur waarvan iedereen kan zeggen: Daar wil ík graag in leven, werken en leren? Maakt niet uit hoe oud of jong je bent. Of wat je culturele achtergrond, gender, inkomen, seksuele voorkeur, levensvisie, talenten en beperkingen zijn?

Dat is precies wat we met de Landelijke Inclusie Agenda gaan doen. Bottom up, met een zo groot mogelijke diversiteit aan inwoners, organisaties en overheden. In de bijeenkomsten van de Landelijke Inclusie Agenda zetten we niet alleen onze creatieve verbeeldingskracht in voor gezamenlijke visies en acties voor een inclusieve toekomst. Ook mag elke inwoner en organisatie een eigen mens en natuur inclusief actiepunt op de agenda zetten. Daarnaast richten we deze website inclusievesamenleving.nl in als kennis & inspiratie platform met startkennis en knowhow voor iedereen die aan een inclusieve samenleving wil werken. Samen maken we de beweging naar een inclusief Nederland. Doe je mee? Lees hieronder wat jij kunt doen!  

12 inwoners en organisaties ondertekenden de Landelijke Inclusie Agenda!

 

WAT KUN JIJ ALS INWONER OF ORGANISATIE DOEN?

 • Onderteken als inwoner of organisatie de Landelijke Inclusie Agenda met twee eigen actiepunten. Als je wilt kun je een eigen mens en natuur inclusieve toekomstvisie achterlaten. 
 • Houd een inclusieve toekomstsessie in je bedrijf, organisatie, school, gemeente, club of buurt. En werk gezamenlijk in stappen naar een mens en natuur inclusieve organisatie.  
 • Doe een microsessie met jezelf of je teamgenoten. 
 • Of maak met jouw financiële bijdrage het online kennis & inspiratieplatform inclusievesamenleving.nl en de Landelijke Inclusie Agenda mede mogelijk.  
Link naar de informatie & inschrijfpagina van de landelijke inclusie agenda

Landelijke Inclusie Agenda

Lees hier alles over de bijeenkomsten van de Landelijke Inclusie Agenda. En over hoe jij, je organisatie, club of buurt zelf een actiepunt op de Landelijke Inclusie Agenda kunt zetten!

Link naar de Inclusieve Toekomstsessies

Inclusieve Toekomstsessies

Elke Nederlandse organisatie mens en natuur inclusief! Doe je mee met jouw organisatie? Organiseer een Inclusieve Toekomstsessie in jouw bedrijf, organisatie of buurt.

Link naar online kennisplatform inclusievesamenleving.nl.

Kennis & Inspiratieplatform

Binnenkort kun je hier de startkennis en inspiratie opdoen om zelf aan een inclusieve samenleving te werken. In je eigen school, bedrijf, gemeente, organisatie, club of buurt! Lees hier hoe je kunt bijdragen!

Crowdfunding Landelijke Inclusie Agenda

 • BramKenikjoual heeft  5,00 bijgedragen
  aan de Landelijke Inclusie Agenda
 • Anoniem heeft  1,00 bijgedragen
  aan de Landelijke Inclusie Agenda
 • BramKenikjoual heeft  1,00 bijgedragen
  aan de Landelijke Inclusie Agenda
 1,00 of  55.000,00
Ingezameld voor de eerste twee bijeenkomsten van de Landelijke Inclusie Agenda
 6,00 of  76.000,00
Ingezameld voor de Kennis & Inspiratie Website Inclusievesamenleving.nl

Inclusieve inspiratie microsessie

Trek een kaartje dat je je aanspreekt! Voor tien minuten mens en natuur inclusieve inspiratie. 

Buiten
mens & natuur

Loop naar een braakliggend stukje grond. Laat je fantasie gaan over hoe je hier een mens en natuur inclusieve plek van kunt maken.

 

 

Vanzelfsprekend
Mens

Neem iemand in gedachten. Je oma, kleinzoon, familielid, buur, of vriend. Iemand voor wie het nu niet vanzelfsprekend is om volledig mee te kunnen doen in de samenleving. Hoe zou de samenleving eruit zien als dit wél volledig zou kunnen?

Memorylane
toekomst

Ga even wandelen in je eentje of met zijn tweeën. Doe alsof je 80 bent (of 105). En kijk vanuit je 80e, vanuit de toekomst terug, op het nu en de komende jaren. Hoe zijn wij als samenleving mens en natuur inclusief geworden?

Menu
Natuur

Eet vanavond een verpakkingsvrije maaltijd.

De wilde variant
natuur

Wat is je lievelingsdier? Verdiep je tien minuten in t leefgebied van je lievelingsdier (wilde variant). Wat maakt dat er voldoende voedsel is? Tip: Google even op je lievelingsdier en leefgebied, voedsel, ecosysteem.

Moedmens

Oefen je er de komende tijd in er iets van te zeggen als iemand gediscrimineerd wordt. Luchtig, inzichtelijk, serieus of met een goed geplaatste grap. Wat past bij jou?

Zomaar iets
Mens & Natuur

Een random act of kindness: Doe vandaag zomaar iets leuks voor iemand of voor de natuur. Iets leuks dat je anders niet zou doen. Inspiratie? Hier vind je inspiratie in het Nederlands. En hier in het Engels.

Talent
Mens

Weet jij iemand die veel zorg ontvangt? En weinig kans heeft het eigen leven vorm te geven? Wat zijn de interesses en talenten van de persoon? Welke rollen kun je met deze interesses en talenten vervullen in de samenleving?

Vraagstuk
mens & natuur

Kies een maatschappelijk vraagstuk. Bv. woningtekort, perspectief voor de boeren, ouderenzorg, migratiedebat, biodiversiteit of toegankelijkheid. Verzin allerlei gekke en serieuze mens en natuur inclusieve oplossingen.