Skip to main content

Inclusieve Toekomst Proefsessie

Inclusieve Toekomst Proefsessie

Lijkt het je een goed idee om met een inclusieve toekomst aan de slag te gaan? Maar wil je er samen met je organisatie of buurt eerst aan proeven? 

De Inclusieve Toekomst Proefsessie bestaat uit een inspirerende presentatie over de inclusieve samenleving en duurzaamheid op jouw vakgebied. In vogelvlucht passeren mooie voorbeelden de revue. Vervolgens zetten we in stappen de verbeeldingskracht aan. Hoe zou een mooist mogelijke inclusieve toekomst voor ons bedrijf of organisatie eruit zien? En wat zouden we uit deze mooist mogelijke toekomst mee terug willen nemen naar het heden? 

Vervolgens maken we deze toekomst praktisch toepasbaar in een korte workshopronde. De inhoud van de workshops kun je vinden in de workshopbeschrijvingen op de themapagina’s. Als afsluiting delen we onze bevindingen en kiezen we met elkaar 1 – 3 actiepunten die we in de praktijk gaan brengen.

De Inclusieve Toekomst Proefsessie duurt anderhalf uur. En is mooi in te plannen als inspiratiemoment tijdens een studiedag, werkconferentie, buurtbijeenkomst of teamoverleg.

In de inclusieve toekomstsessies maken we gebruik van de inzichten over o.a. de inclusieve samenleving op jouw vakgebied, mens en natuur inclusief ondernemen, inclusieve communicatie,  veranderkunde, futurologie en zingeving, en natuurlijk ook van sciencefiction, fantasy, toekomstliteratuur, strips, games en films. Wij brengen onze inclusieve inzichten in, creativiteit en het kennis van proces, jij je deskundigheid op je vakgebied!

Praktische info

  • Voor wie: Organisaties, bedrijven, scholen, teams, buurten, conferenties & congressen. 
  • Plek: Bij jou in de organisatie te organiseren of op een andere gewenste locatie. 
  • Tijd: De proefsessie duurt 1,5 uur. Als onderdeel van een conferentie kan eventueel een beknoptere versie worden ingepland. 
  • Opbrengst: Toekomstinspiratie en 1 – 3 gezamenlijke actiepunten voor je organisatie of buurt.  
  • Vervolg: De proefsessie kan naar keuze worden ingepland als aanloop naar een van de verdiepende inclusieve toekomstsessies. 
  • Kosten: Tot en met 25 deelnemers € 750,- per toekomstsessie. Neem bij meer deelnemers graag contact met ons op. 
  • Contactpersoon: Anouk Bolsenbroek
  • Voor meer informatie: info@inclusionlab.nl
Terug naar de Themapagina